זוכי אסיף 2022

פרס גרוס 2022

זוכה: אוסי ולד

HolyHolocaust_withNoaBermanHerzberg

נימוקי השופטים:

פרס יורם  גרוס מוענק השנה לבמאית והיוצרת אוסי ולד. 

אוסי היא יוצרת אנימציה  מגוונת ומרתקת,  אנימטורית  בעלת פרספקטיבה רחבה על עולם האנימציה. בעבודותיה, היא מאתגרת את האנימציה עם רעיונות השאולים ממחול, מאמנות פלסטית, ומספרות.  מלבד עבודותיה הקולנועיות, אוסי יוצרת גם לבמה, לחלל מוזיאלי, ולאמנות סייט ספסיפיק.   

היא מצליחה לשלב לצד עבודת הוראה והנחייה יצירה אישית משמעותית ומרגשת. טביעת האצבע שלה על עולם האנימציה הישראלי מורגשת וניכרת.

חברי וועדת פרס גרוס:  יעל ענבר, נועם נדב, צור אדרי

קטגוריית סרטים עצמאיים

מועמדים:

מגלשה שחורה/ אורי לוטן – The Hive Studio – Flipbook Studio
סיפור כתום/ שחף רם
מכתב לחזיר/ טל קנטור – The Hive Studio – MIYU Production
73/ משי קופלביץ
פלומות/ חחני דומבה ותום קוריס  / The Hive Studio / Les Films de l’Arlequin

זוכה – מגלשה שחורה/ אורי לוטן – The Hive Studio – Flipbook Studio

01_Main

נימוקי השופטים: הסרט ריג׳נריישן מנגיש לנו נושא מאוד חשוב בצורה מרהיבה. הוא משתמש בכוחה של אנימציה להציע לנו פתרון לאחת הבעיות הקשות שקיימות בעולם. דרך הארט הצבעוני והנעים אנו יכולים לדמיין עולם אלטרנטיבי שבו יש לנו כוח לשנות ולהשפיע. העולם המרגש והסוחף שיצרו מושך אותנו אליו, והתחושה היא בין חלום למציאות.

 

ציון לשבח על ארט – סיפור כתום/ שחף רם

b_hd

נימוקי השופטים:

ציון לשבח מוענק לסרטו "סיפור כתום" של שחף רם על ארט מיוחד במינו ועוצר נשימה. השפה העיצובית מושכת את הצופה פנימה ולא משחררת, יחד עם הצבעוניות הייחודית ועיצוב הדמויות המשעשע הופכים את "סיפור כתום" ליצירה שאי אפשר להוריד ממנה את העיניים.

 

ציון לשבח על בימוי – מכתב לחזיר/ טל קנטור – The Hive Studio – MIYU Production

Letter to a Pig_ (2)

נימוקי השופטים:

ביצירה מרהיבה ושאפתנית זו, מובילה אותנו הבמאית מסיפורו של ניצול השואה אל המתחולל בנפשם של הילדים המאזינים לו, באמצעות בימוי זורם, שמשכיח מהצופים את ידה המכוונת. המצלמה צוללת מטה, מצחוקם של הילדים המובכים, אל ברכיהם הרועדות, אל רגלי השולחן שהופכות לעצים ביער דמיוני. מטה אל נבכי נשמתו של הדור השלישי לשואה, שנאלץ להתמודד עם ״החזיר״ שמסמל (אולי) את צוואתם של דור השורדים. הבימוי האפקטיבי נתמך במטאפורות בועטות ושפה ויזואלית מקורית, ועל כך ראוי הסרט לציון לשבח.

 

קטגוריית קליפים

מועמדים:
Kiss Scenes on TV – Agat – Wait For Me (feat. Zelooperz)/ דין נעים
King Of Bhangra/ לי ואלישקה עוז
נלי פולי – עוד שאיפה/ אורי גולדברג

זוכה – נלי פולי – עוד שאיפה/ אורי גולדברג


npos frames (5)

נימוקי השופטים: 

בקליפ "עוד שאיפה" מצליח היוצר לברוא עולם בעל איכויות נוסטלגיות וחדשניות באותה העת. הארט היפהפיה והאנימציה הנהדרת יוצרים קליפ מקורי שכל פריים בו הוא פוסטר.

קטגוריית סרטים מוזמנים שיווקיים

מועמדים:
מרכז המבקרים- נאות חובב/ סטודיו פוינק
פתיח אניפילם 2021/ לי ואלישקה עוז
עושים סדר באירגון/ סטודיו Goozma
טרמינל 5/ סטודיו Goozma
 אמנה למען זכויות נשים Rutgers/ סטודיו TMC animation

זוכה –מרכז המבקרים- נאות חובב/ סטודיו פוינק

NH9-10

נימוקי השופטים:

בכישרון וחכמה רבה סטודיו פוינק טווים את חוויית הביקור בנאות חובב באמצעות אנימציה מרהיבה ובימוי מלא דמיון שלא מפסיק להפתיע. היוצרים מצליחים להנגיש נושאים מורכבים וחשובים באמצעות ארט עשיר, חדשני ויפהפה ומובילים אותנו למסע מסקרן ומעורר מחשבה שעושה חשק לבקר במרכז המבקרים נאות חובב. 

 

ציון לשבח על אנימציה פתיח אניפילם 2021/ לי ואלישקה עוז

aniflm_frame02

נימוקי השופטים:

כאשר אנימציה נעשית בצורה מוקפדת הצופה לא חש מאמץ וכך "הלחנת הכתובים" נראית כזרימה קלילה ומענגת המדגישה אהבה וכבוד לאמנות האנימציה. היצירה מאוחדת בהרמוניה צליל ותנועה, ללא טקסט היתולי, ללא אפקטים ופירוטכניקה, פשוט אנימציה בצורתה התמציתית והיפה.

קטגוריית סרטים מוזמנים נארטיביים / דוקומנטריים

מועמדים:
למה ככה?/ אריק בועז יואב שמיר טניה אייזיקוביץ׳
פתיח פרפר נחמד/ The Hive Studio עבור Sumayoko Studios
ואחת/ עדן כליף לירון נרונסקי עובד פורן
Menstruation Myths/ טמיר אהרוני

זוכה – פתיח פרפר נחמד/ The Hive Studio עבור Sumayoko Studios

255069192_4438035659565334_5841356999935024800_n

נימוקי השופטים:

לפנינו משימה בלתי אפשרית: ליצור פתיח חדש לסדרה כה איקונית כמו פרפר נחמד.
וובכן – סטודיו The Hive הצליח ללכת בין הטיפות (והמוקשים) וליצור פתיח מקסים ביופיו. הסטודיו זיקק את הרכיבים החיוניים מהפתיח המקורי משנות ה-80 ובמקביל מצא את המקומות בהם אפשר לחדש.
האנימציה התעדכנה באיכותה ובסגנונה, ולצד עיצובים יפהפיים, ששומרים על ניחוח של תמימות וילדות, נוצר פיתח שישא את הסדה קדימה לדורות הבאים. נפלא!

 

ציון לשבח על תסריט קומי – Menstruation Myths/ טמיר אהרוני

AMZ-143-MenstruationMyths_110622 (0-01-22-19) (1)

נימוקי השופטים:

בעזרת תסריט מקורי, חכם ויצירתי ובחירות בימוי נהדרות שאינן מובנות מאליהן, מצליח טמיר לגעת ולהנגיש נושא חשוב בדרך רגישה והומוריסטית. השימוש האינטליגנטי באנימציה ועיצובים מרעננים ומקסימים עוזרים להפריך דעות קדומות, וחשוב מכך- לנרמל את השיח סביב המחזור.

קטגוריית סרטי ילדים

מועמדים:
נכחדים/ שרון לוקסנבורג- פיל אנימציה
מה ברגליים/ לי ואלישקה עוז
גמד קטן/ יותם גלפז – ערוץ הופ
קראב אנד קייק/ עמית גיצלטר – The Hive Studio
רקס על בטוח/ TMC animation

 זוכה – קראב אנד קייק/ עמית גיצלטר – The Hive Studio

fixed crb and colors +Sky

נימוקי השופטים:

בסדרה שיצרו ניכר שסטודיו 'The hive" רוכשים הערכה רבה כלפי קהל היעד שלהם – הילדים, ונותנים להם את הכבוד הראוי להם. בעזרת תסריט מתוק, הם מעודדים חשיבה יצירתית ושמים דגש על ערכי קיימות וסביבה. כל זאת לצד עיצובים שובי לב וצבעוניות מקסימה!

 

קטגוריית סרטים עצמאיים קצרצרים – עד 60 שניות

מועמדים:
מעת לעת/ ענבל אוחיון
רַכּוּת/ איגלו קריאייטיב
 דוקיום/ איגלו קריאייטיב
ניתוק/ עידו הרטמן וטמיר אהרוני
גרג תופס תפוח/ לי ואלישקה עוז

זוכה – רַכּוּת/ איגלו קריאייטיב

tenderness_02

 

נימוקי השופטים:

יצירה שלמה, שיוצרת הרמוניה בין הקריינות לויז׳ואל שמלווה אותה. מוטיב הפרפר נשזר בשלוש סיטואציות הממחישות את תפקידה של ״הרכות״ בחיי היומיום בצורה בהירה וקולעת. העיצוב אלגנטי ומהודק, מורכב ממוטיבים צורניים, צבעוניות מצומצמת, ומינונים נכונים של טקסט מונפש. כל אלו נתמכים במשחק אפקטבי של הדמויות ותנועות מדוייקות של האלמנטים השונים בפריים המרובע. זהו קטע אנימטיבי משעשע אך בעל עומק, שיוצר חשק לצפייה חוזרת.

סרטי סטודנטים

מועמדים:
איבוד/ שחר בלפור
עומד לרדת גשם/ טל דרמון אוריאן מלמד
אגסים/ יוליה טרכטנברג
הבניין ברחוב האצ"ל 9 / בר וקנין ותמר שרביט
היהודי האחרון/ ג'וליה שרר
אולפני יעקב מציגים/ ניצן קשטן

מקום ראשון – אגסים/ יוליה טרכטנברג

Pears .04

 

נימוקי השופטים: 

"אגסים" הוא סיפור אישי שהוא גם סיפורה של קהילה. הסרט נוגע בצורה רגישה בנושאים כואבים ותחושות אמביוולנטיות, ומשתמש בתכונותיה הייחודיות של האנימציה כדי לייצר דימויים ויזואליים מהפנטים ומכמירי לב.  הארט בסרט שלם, מעוצב בפשטות מסוגננת, אך בו זמנית גדוש בפרטים קטנים שמעגנים את הסיפור במקום מוכר, ישראלי, בעוד פס-הקול והמוזיקה הנפלאה קושרת אותנו בחזרה לרוסיה. בעזרת בימוי מדויק, שמלהטט בחוכמה בין מקצב קליל, דימויים אבסטרקטיים ומטפוריים, לרגעים של כאב, מצליחה יוצרת הסרט להעביר לנו הצופים את מורכבות החוויה שעומדת בלב הסרט, שעדיין מלווה אותה ועוד רבים כמוה. כל אלו יחד יוצרים סרט יפהפה, מרגש, ומלא בכאב ואהבה.

 

מקום שני – עומד לרדת גשם/ טל דרמון אוריאן מלמד

Sc01_Sh006_01

נימוקי השופטים:

"עומד לרדת גשם" הוא סרט מרהיב המספר סיפור פולקלור ימי-בינימי, אך מהווה גם משל על-זמני על מעגלי האלימות בחברה האנושית. התפקידים מתחלפים, הנרדף הופך לרודף והנבואה העתיקה הופכת לקללה ממנה אין דרך להימלט. הסרט מצליח לספר סיפור חכם ולגעת בנושאים רגישים. כל זאת היוצרים עושים בצורה וירטואוזית ושלמה מאוד מבחינת עיצוב דמויות ורקעים ואנימציית אקשן סוחפת.

 

ציון לשבח על תסריט – היהודי האחרון/ ג'וליה שרר

Falafel bite15

נימוקי השופטים:

"היהודי האחרון" הוא תענוג לצפייה. יש בו כתיבה קומית בועטת וחדה מאוד, וזה הישג מרשים וחמקמק. התזמון הקומי מעולה, הבימוי והאנימציה מקצועיים ואפקטיביים, וביחד נוצר סרט שלם מאוד. יש בסרט הישג כפול –  אמירה חריפה ביותר, ואריזה מהודקת שמסוגלת להביא אותה לקהל רחב.